NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Az egyetem partnerségi együttműködési pályázatot nyert hibrid hadviselés témában

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem mint konzorciumvezető az Erasmus+ Együttműködési Partnerség a Felsőoktatásban program keretében 2021 májusában „Interdiszciplináris Oktatás és Tréning a Hibrid Hadviselés területén” (Interdisciplinary Education and Training on Hybrid Warfare) címmel pályázatot nyújtott be. A projekt tervet a Tempus Közalapítvány sikeresnek értékelte, így a program 369.950 euró támogatást nyert.

A hároméves projekt végrehajtását a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar és a Nemzetközi Igazgatóság koordinációjával az NKE 2021. november 1-én kezdi meg olasz, izraeli, szlovák, román és skót partnerekkel.

A konzorcium egy biztonság- és védelempolitikai tematikájú pályázatot dolgozott ki „Interdiszciplináris Oktatás és Tréning a Hibrid Hadviselés területén” (Interdisciplinary Education and Training on Hybrid Warfare) címmel, amelynek elsődleges célja egy közös oktatási program kialakítása, a partneregyetemek közötti együttműködés elősegítése, innovatív pedagógiai módszerek megosztása egymás között, illetve mindezek által az egyetemek nemzetköziesítésének előmozdítása.

A konzorcium tagjai a következő intézmények:

·         NKE (koordinátor),

·         Italian Army Education and Training Command and School of Applied Military Studies, Torinói Egyetem, Torino, OLASZORSZÁG,

·         Bar-Ilan University, Ramat Gan, IZRAEL,

·         Centre for the Study of New Security Challenges, Edinburgh, UK/SKÓCIA,

·         Nicolau Balcescu Land Forces Academy in Sibiu, ROMÁNIA,

·         General Milan Rastislav Stefanik Armed Forces Academy, Liptovsky Mikulas, SZLOVÁKIA.

 

A projekt eredményeként három produktumot kell előállítani a partnerekkel szoros együttműködésben:

1.    Hibrid hadviselés referenciatananyag

       (Hybrid Warfare Reference Curriculum)

2.    A hibrid hadviselés oktatását segítő módszertan

      (Teaching methodology for the education, training and simulation of Hybrid Warfare)

3.    Hibrid hadviselés MOOC

       (Hybrid Warfare Massive Open Online Course)

A projekt megvalósítása során, a tartalmi fejlesztésekhez szorosan kapcsolódóan két nemzetközi oktatási eseményre is sor kerül, nevezetesen Izraelben és Szlovákiában, valamint a projektmenedzsment és a megfelelő projekt-promóció érdekében sor kerül hat projekttalálkozóra és ugyanennyi multiplikációs rendezvényre.


Címkék: hibrid hadviselés