Közszolgálati humán szervező képzés indul

Idén is elindítja közszolgálati humán szervező szakirányú továbbképzését a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A Közigazgatási Továbbképzési Intézet által menedzselt, szeptembertől induló képzés célja a közszolgálati szervezetek humánerőforrás gazdálkodási tevékenységének fejlesztése olyan szakemberek képzésével, akik elméletben és gyakorlatban is felkészültek a szervezeti HR folyamatok és funkciók magas színvonalú tervezésére, kialakítására és működtetésére.

A magyar közszolgálatban zajló változások, az igazgatási technológiák fejlődése által igényelt állandó szervezeti és finanszírozási átalakulások fokozott igényt támasztanak a közszolgálati emberierőforrás-gazdálkodás területén jól képzett, a humánpolitikai feladatok magas szintű ellátására képes szakemberek iránt. A három féléves képzés - a piacon egyedülálló módon – nem csak bemutatja a legkorszerűbb HR megoldásokat, módszereket és eszközöket, hanem arra is választ ad, hogyan lehet ezeket alkalmazni a közszolgálati szervezetekben. Az elméleti ismeretek átadása mellett nagy hangsúlyt kapnak a gyakorlatiasság elsajátítása: a kurzusok többsége tréning, amelyeken a résztvevők valós tapasztalatokat szerezhetnek egy-egy témakörről, és konkrét módszereket tanulhatnak meg. Az NKE oktatói mellett gyakorlatban is jártas szakemberektől tanulhatnak, akik széleskörű rálátással és valós tapasztalattal rendelkeznek a humánerőforrás rendszerek kialakításában, illetve azok közszolgálati adaptálásában. A képzés mindazon felsőfokú végzettséggel rendelkező szakembereknek ajánlható, akik az emberi erőforrás-gazdálkodással összefüggő munkakörök ellátásához szükséges speciális kompetenciák elsajátítására, magas szintű alkalmazására és a humánpolitikai feladatok színvonalas elvégzésére törekszenek, a közszolgálati jellegű emberierőforrás-menedzsment gyakorlatban hasznosítható ismereteinek birtokában.

„A képzés sikeres teljesítését követően örömmel mondhatom, hogy nagyon jól éreztem magam mindvégig a képzés során, az oktatók kivétel nélkül a szakmában járatos, magas szintű szaktudással rendelkező szakemberek révén adták át tudásukat, a tananyagot számunkra. Mindezért hálás köszönet nekik! Mindenkinek ajánlom a képzést, aki akár csak érdeklődik a HR terület iránt, azonban leginkább azokat bíztatom a képzés elvégzésére, akik a közszolgálat bármely területén, humán szakterületen tevékenykednek”- nyilatkozta honlapunknak a képzés egyik korábbi résztvevője.

Az önköltséges képzésre augusztus 1-ig lehet jelentkezni, további információ az egyetem honlapján található.

Szöveg: Szöőr Ádám