NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Tématerületi Kiválósági Program az NKE-n

A hazai és nemzetközi tudományos láthatóság növelésére mintegy 200 millió forintos keretösszegű pályázatot hirdetett meg tavaly ősszel az NKE. Az intézmény azt szeretné, hogy minél több minőségi publikációt készítsenek az egyetemi polgárok. A pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókról online konferencián számoltak be a szakemberek.

A programban jelenleg két pályázati kiírás érhető el az intézmény honlapján. A publikációs tervpályázatra monográfiával és folyóirat publikációval lehet jelentkezni a pályázatban foglaltak szerint az egyetemi polgároknak, így az oktatóknak és a hallgatóknak is, valamint mindazoknak, akik az NKE által adományozott, oktatói munkakörhöz nem kapcsolódó címmel rendelkeznek. A pályázati határidő január 31., a beérkezett pályaműveket március 31-ig szakmai zsűri bírálja el. A nyertes pályázatok szerzői 100.000 - 150.000FT/ív összegű támogatást nyerhetnek attól függően, hogy magyar vagy idegen nyelvű a publikációjuk.

A D1/Q publikációs pályázatra is jelentkezhetnek az NKE oktatói, hallgatói egyaránt. Olyan Q vagy D1 minősítésű folyóiratban megjelent művel lehet pályázni, amely 2020. október 16. és 2021. október 15. között jelent/jelenik meg. A pályaművel október 15-ig lehet jelentkezni, az elbírálás határideje november 15.  A támogatás összege a minősítés függvényében folyóirat közleményenként bruttó 160 ezer Ft-tól 1 millió forintig terjed. Mindkét pályázatra csak elektronikusan, az nke.tkp.2020@uni-nke.hu email címen lehet jelentkezni.

Kis Norbert, az NKE fejlesztési rektorhelyettese az online konferencián elmondta, hogy szeretnék, ha minél több egyetemi polgár venne részt a pályázatokban, amelyek célja a minőségi publikációs aktivitás növelése, ezzel pedig az intézmény tudományos láthatóságának erősítése. Hutkai Zsuzsanna, a Pályázati és Projektmenedzsment Iroda vezetője kérdésekre válaszolva megerősítette, hogy egy pályázó több pályázatot is benyújthat.

További információ:

Publikációs tervpályázat

Q-s, D-s pályázati felhívás

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes