NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Egyedülálló képzések, nemzetközi karrierlehetőség – Educatio 2021

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) idén is várja az érdeklődőket január 21-23. között az Educatio Oktatási Szakkiállításon, ezúttal rendhagyó módon, a virtuális térben. A háromnapos online eseményen az NKE mind a négy kara bemutatja a teljes képzési portfólióját, továbbá szó lesz az egyedülálló Diplomataképző Programról, a Nemzetek Európája Karrierprogramról és a személyre szabott Ludovika Collegium tehetséggondozó programról is.

A 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon az információkat ugyan virtuális találkozásokon lehet begyűjteni, de mégis személyesen informálódhatnak a pályaválasztás előtt állók írásban, chat és Q&A formájában, valamint online találkozók keretében a meeting roomokban. Az NKE virtuális standján 15 meeting room segíti majd az érdeklődőket, akik számos hasznos információt kaphatnak a karok képviselőitől, egyebek mellett a ponthatárokról, a felvételi követelményekről, a képzésekről, a kollégiumi elhelyezésekről, az ösztöndíjakról vagy éppen sportolási lehetőségekről.

Az Államtudományi és Nemzetközi Tanulmányok Kar három meeting roomban várja az érdeklődőket, ahol minden, a felvételivel kapcsolatos kérdésre választ kaphatnak a látogatók. A felvételi kérdések mellett több tematikus előadással is készülnek a kar oktatói, többek között a közigazgatás-szervezők karrierlehetőségeiről, a kiberbiztonságról, a nemzetközi és diplomáciai karrierlehetőségekről is szó lesz.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar szintén három meeting roomban várja a látogatókat, amelyekben  a katonai alapszakokról, valamint a civil biztonság- és védelempolitika alap- és mesterszakokról a szakfelelősök személyesen válaszolnak az érdeklődők kérdéseire, de a speciális felvételi eljárás követelményeivel kapcsolatban is rendelkezésre állnak az egyetem munkatársai, hallgatói.

A Rendészettudományi Kar iránt hagyományosan rendkívül nagy az érdeklődés. Az öt meeting roomban a kar képzéseiről, a felvételi eljárásról minden megtudható lesz, egy külön tematikus meeting roomban pedig a kar oktatói tájékoztatást adnak a fizikai alkalmassági vizsgálat menetéről, az alapkiképzésről, a bevonulásról és a tisztjelölti jogviszonyról, továbbá általános tájékoztatót a kar képzéseiről. A Katasztrófavédelmi Intézet képzéseiről szintén önálló meeting roomban tudhatnak meg többet az érdeklődők.

A bajai Víztudományi Kar mérnöki alapképzéseiről, valamint a világon egyedülálló vízdiplomáciai angol nyelvű mesterképzéséről ad tájékoztatást.

Idén – az online térnek köszönhetően - sokkal többet tud magából az NKE megmutatni. Külön meeting roomban lehet tájékoztatást kapni az egyetem mobilitási programjairól, valamint az intézmény angol nyelvű képzéseiről.  A külföldi részképzésben résztvevő hallgatók aránya alapján az NKE a 2. legjobb felsőoktatási intézmény Magyarországon, így aki már most ilyen terveket szövöget, azoknak az NKE a legjobb választás.

2020-ban indult el először a diplomáciai karrierre felkészítő Diplomataképző Program, az uniós karrierre irányuló Nemzetek Európája Karrierprogram és hamarosan elkezdi a vezetőképző, tehetséggondozó programját a Ludovika Collegium. Egy külön meeting roomban ezekről a programokról kaphatnak az érdeklődők tájékoztatást.

Aki pedig a hallgatói életről, az ösztöndíjakról, a hallgatói tudományos életről és tehetséggondozásról szeretne többet tudni, azokat az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat képviselői várják.

A kiállításon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

További információ a kiállításról IDE KATTINTVA érhető el.

A részletes NKE-program IDE KATTINTVA érhető el.