NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

A Minszki Vízművek delegációja az NKE-n

A Nemzeti Közszolgálati Egyetemre is ellátogatott a budapesti Víz Világtalálkozóra érkező Minszki Vízművek nyolcfős delegációja. A megbeszéléseken szó volt a közös csereprogramokról, a jó gyakorlatok megosztásáról és kutatási együttműködések lehetőségéről is.

A vendégeket az NKE részéről Vadkerti Edit, a VTK Vízellátási és Csatornázási Tanszék vezetője, Karches Tamás, a VTK Vízépítési Tanszék vezetője és Kováts Antónia, a Nemzetközi Iroda vezetője fogadta. A Magyarország és a Belarusz Köztársaság közötti vízipari együttműködés gyökerei 2017-re nyúlnak vissza, amikor a két ország fővárosának ágazati vezetői először egyeztettek a vízipari együttműködési lehetőségekről. Az NKE Oktatási Központjában folytatott mostani találkozó során a vízellátás és a víztisztítás területén dolgozó szakemberek képzésének perspektíváit illetően Karches Tamás mutatta be a Víztudományi Kart, a Nemzetközi Iroda vezetője pedig ismertette az egyetem ezen területtel összefüggő nemzetközi kapcsolatait, illetve az ösztöndíjlehetőségeket. A vendégek kifejezték érdeklődésüket a közös csereprogramok, illetve a jó gyakorlatok megosztása iránt. Szó volt az aktuálisan folyó víztudományi kutatásokról, illetve az október 19-én megrendezendő első Magyar-Belorusz Vízipari Innovációs Napról, amelyen a Fővárosi Vízművek Zrt. mellett a Nemzeti Közszolgálati Egyetem képviselője is részt vesz.

A találkozó résztvevői megállapodtak abban, hogy a jövőben törekedni fognak a szorosabb tudományos-szakmai együttműködés folytatására.

Szöveg: Kováts Antónia


Címkék: Minszk delegáció