NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Orczy Summer Chill – Hangolódj ránk!

Kertmozi, sok-sok zene megannyi műfajban, kényelmes piknik párnák közt, igazi feltöltődés a zöldben, mindezt ingyen és könnyen megközelíthető helyen - júniustól szeptember végéig vár mindenkit az Orczy Summer Chill a Nemzeti Közszolgálati Egyetem varázslatos parkjában.

Az Orczy Summer Chill mottója remek összefoglalást ad arról, mi mindent nyújt a rendezvény: „Lépj ki a város zajából, szórakozz és töltődj 33 nyári estén át a zöldben, az Orczy-tó partján!” A zenei programokon számos műfaj népszerű képviselője nyújt majd felejthetetlen élményt: itt lesznek az akusztikus pop, a soul és a jazz, valamint a klasszikus zene képviselői. A június 20-23. közötti első etap nyitányaként az egykori Generál és Piramis fenegyereke, Révész Sándor „Rock and Roll Közlegények” című műsorában a veszprémi Bluesberry együttes két gitáros-énekesével, Horváth Ákossal és Nagy Gergővel koncertezik. 21-én a Honvéd Férfikar szerez örömteli pillanatokat, míg 22-én érkezik a Herbie Hancock-tanítvány Tzumo Árpád, aki az egyik legsokoldalúbb hazai komponista és billentyűs, ám ezúttal a billentyűk helyett a dobokat szólaltatja meg a Tzumo Drums Band nevű formációval. 23-án indul a Kertmozi sorozata, elsőként épp az Orczy-kertben forgatott Csinibaba című filmmel. A további hetek mozis programjaiban látható még a Liliomfi, a Macskafogó, és a Hyppolit, míg a Kincsem, a Liza a rókatündér és a Moszkva tér című filmekhez angol felirat is lesz. A zenei programok között érkezik még többek között a Tóth Vera Quartet, a Sárik Péter Trió, de Kamarás Iván, Szakcsi Lakatos Róbert és Pély Barna is, Szalóky Ági sanzon estet hoz, de szép estét ígér a Budapest Ragtime Band műsora is.

Fontos tudnivaló, hogy a fesztivál ideje alatt a park nem 22 óráig, hanem 23-ig tart nyitva. A koncertek 20:30-kor, a filmek 20:45-kor kezdődnek, kivéve a szeptemberi programokat. Hétköznap az NKE Ludovika Campusa, valamint az Orczy-park környéki utcákban a parkolás 18:00-ig fizetős, hétvégén ingyenes. Az Orczy Summer Chill megközelítését tömegközlekedéssel a Nyugati pályaudvar, Deák tér, Népliget felől az M3-as metróval, a Keleti pályaudvar felől a 24-es villamossal javasolják a szervezők, leszállás a Nagyvárad téri megállónál. Szombaton a metrófelújítás miatt az M3-as metró szerelvényei nem közlekednek, helyettük pótlóbuszok járnak. Ezzel kapcsolatban a bkk.hu oldalon található bővebb tájékoztatás. A program ideje alatt büfé üzemel (Tóparti Terasz), valamint pikinikező csomag bérelhető (Piknik Pont), ahol az érdeklődők párnát és plédet kaphatnak letéti díj ellenében.

A rendezvény Facebook és Instagram oldala:

https://www.facebook.com/orczysummerchill

https://www.instagram.com/orczysummerchill/

A soron következő programok:

Moszkva tér (kertmozi)

Szalóki Ági sanzon est

Budapest Ragtime Band

Muzsikáló Kőbánya Zenekar

Szöveg: Tasi Tibor

 


Címkék: Orczy Summer Chill