NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Számos tudományterületen kiválóak az NKE hallgatói

Összesen 55 minősített helyezést értek el a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatói az idei Országos Tudományos Diákköri Konferencián. A XXXIV. OTDK-ról 16 első, 19 második és 20 harmadik helyezést, valamint 41 különdíjat hoztak el a tudomány iránt elkötelezett fiatalok.

A versenyre az intézmény négy karának (ÁKK, HHK, NETK, RTK) és egy önálló intézetének (KVI) hallgatói öt tudományterületen összesen 190 pályamunkával neveztek, amelyek közül 174-et be is mutattak. A több karon is hallgatói jogviszonnyal rendelkező pályázók esetén a statisztika elkészítése során az adott pályamű kvalifikációjakor rögzített hallgatói jogviszony került figyelembevételre.

A bemutatott pályamunkák közül 27 az Államtudományi és Közigazgatási Kar hallgatói nevéhez fűződik, akik az állam- és jogtudományi szekcióban, a társadalomtudományi szekcióban, a közgazdaságtudományi szekcióban, valamint a had- és rendészettudományi szekcióban 5 minősített helyezést (2 első, 1 második és 2 harmadik helyezés) és 10 különdíjat érdemeltek ki.

A Rendészettudományi Kar a hagyományoknak megfelelően a karok közül idén is a legtöbb pályamunkát (48) delegálta az OTDK-ra, melyből csaknem 45-öt mutattak be. Az állam- és jogtudományi szekcióban bemutatott pályamű különdíjban részesült, míg a had- és rendészettudományi szekcióban elhangzott 43 prezentációval 4 első, 7 második és 2 harmadik helyezést értek el a hallgatók, akik hat különdíjat is átvehettek a zsűritől.

A Hadtudományi és Honvédtisztképző Karról idén kizárólag a had- és rendészettudományi szekcióba érkezett nevezés, összesen 37, amiből a hallgatók 36-ot be is mutattak. A 4 első, 3 második és 4 harmadik helyezés mellett 8 különdíjat is kaptak a honvédtisztjelöltek.

A Nemzetközi és Európai Tanulmányok Karról minden korábbinál több, összesen 40 pályamunka érkezett négy szekcióba (állam- és jogtudományi-, humán tudományi-, társadalomtudományi-, valamint had- és rendészettudományi), amelyek közül néhány kivétellel csaknem az összeset be is mutatták. Ezekkel szerzőik 3 első, 5 második és 8 harmadik helyezés mellett 11 különdíjat is szereztek.

A Katasztrófavédelmi Intézet hallgatói közül az állam- és jogtudományi szekcióban indult versenyző egy különdíjjal gazdagodott, míg a had- és rendészettudományi szekcióban bemutatott 26 dolgozattal a pályázók 3-3 első és második, 4 harmadik helyezést, és 6 különdíjat szereztek.

Az NKE hallgatóinak részletes eredményeit az alábbi linken tekinthetik meg: OTDK 2019 eredmények

 

Szöveg: Fecser Zsuzsanna

Fotó: Szilágyi Dénes

Táblázat: Németh András, az NKE ETDT elnöke


Címkék: OTDK 2019