NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Új egyetemi tanárok az NKE-n

Három oktatóval bővült az egyetemi tanárok száma a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Az emberi erőforrások minisztere javaslatára a köztársasági elnök egyetemi tanárrá nevezte ki Kovács Gábort, Resperger Istvánt és Haller Józsefet.

Kovács Gábor rendőr dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese. 2012 óta vezetője a Rendészettudományi Karon működő Rendészeti Vezetéstudományi Tanszéknek. PhD doktori fokozatát 2001-ben szerezte meg, habilitációjára 2008-ban került sor a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen. A többi között levelező tagja a Magyar Tudományos Akadémia Köztestületének, alapító- és elnökségi tagja a Magyar Rendészettudományi Társaságnak és alelnöke az Európai Rendőr Akadémiák Szövetségének.

Resperger István ezredes, az NKE Nemzetbiztonsági Intézet igazgatója, a Katonai Nemzetbiztonsági Tanszék oktatója. A hadtudományok tudományágban szerezte meg PhD doktori fokozatát 2002-ben, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen, majd 2014-ben habilitált a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Kutatási területei közé tartozik a válságkezelés, új típusú háborúk, terrorizmus, aszimmetrikus hadviselés és iszlám fundamentalizmus. Tagja a többi között az MTA köztestületének és a Hadtudományi Bizottságnak.

Haller József a Rendészettudományi Kar Rendészeti Magatartástudományi Intézet vezetője, a Kriminálpszichológia Tanszék oktatója, megbízott tanszékvezető. PhD doktori fokozatát az ELTE-n szerezte 1995-ben, majd 2018-ban habilitált a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen. Kutatási területei a rendészettudomány és a magatartás neurobiológiája. A többi között tagja az MTA köztestületének, a Neurobiológiai Tudományos Bizottságnak és a Magyar Etológiai Társaságnak.