NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Advent vasárnap a Ludovika Campuson

Koncertekkel, kézműves foglalkozásokkal és számos karácsonyi programmal várja az érdeklődőket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem az adventi vasárnapokon. A rendezvénysorozat december 2-i megnyitóján díszkivilágítást kapott az egyetem karácsonyfája és meggyújtották az adventi koszorú gyertyáit is.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem méltó módon szeretne megemlékezni a karácsonyi ünnepkörről, az adventről. Ez a karácsony előtti negyedik, a Szent András apostol napjához legközelebb eső vasárnappal veszi kezdetét és egészen karácsonyig tart. Az ünnepkörhöz kapcsolódó szokások egyike az adventi koszorú készítése, amely a 19. század óta vált hagyománnyá hazánkban is. A koszorún elhelyezett gyertyákat vasárnaponként gyújtják meg, minden alkalommal eggyel többet. Az egyetem által szervezett programsorozat első rendezvényén Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára gyújtotta meg az első gyertyát.

„Nekünk közösségként az a feladatunk, hogy elhozzuk a fényt ebbe az intézménybe, nemcsak adventkor és karácsonykor, hanem a mindennapjainkban is”- hangsúlyozta beszédében Koltay András. Az egyetem rektora elmondta, hogy az egyetemi polgárokkal közösen olyan intézményt szeretnének teremteni, ahol „a Megváltó által a Földre hozott üzenet” a mindennapok részeivé válhat.

Advent első vasárnapján a szervezők kézműves foglalkozással és interaktív élőzenés mesejátékkal várták az érdeklődőket a Ludovika Campusra. A megnyitó ünnepségen pedig hazánk egyik legnépszerűbb énekesnője, Tóth Gabi és Csóka Peti közös műsorát tekinthették meg az érdeklődők. Az adventi programsorozat ezen a héten vasárnap folytatódik: a zenei műsorok és a kézműves foglalkozások mellett Böjte Csaba ferences rendi szerzetes ünnepi gondolatait, valamint Kubinyi Juli és Rosonczy – Kovács Mihály rövid zenei műsorát is meghallgathatják az érdeklődők.

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes