NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Világbajnoki siker

Világbajnoki ezüstérmet szerzett a KRSE-Ludovika női futsal csapata Hollandiában. A tornán 54 ország, közel 200 csapata vett részt, a résztvevő játékosok száma elérte a 2700 főt. Magyarország a női tornán két csapattal képviselte magát, köztük a KRSE-Ludovika együttese.

A lebonyolítás szerint minden csoportba nyolc csapatot osztottak be. A lányok kiemelkedő színvonalon teljesítettek a csoportküzdelmek során, veretlenül jutottak tovább rendkívül imponáló, 16:1-es gólaránnyal. Az egyenes kieséses szakaszban már keményebb mérkőzéseket játszottak. Elsőként a Frankfurti TTT csapatát verték meg 2-1 arányban, ezt követően az elődöntőbe jutásért szétlövéssel nyertek cseh ellenfelük ellen. Ezzel biztossá vált, hogy lesz magyar csapat a döntőben, mivel az elődöntős ellenfelük a IPA NAV PSE csapata volt. Az összecsapás rendkívül gólgazdag és a torna egyik legmagasabb színvonalú mérkőzését hozta, amelyet csapatunk nyert meg 4-2 arányban. A döntőben a brazil Policia Militar do Estado de SAO PAULO csapata remek védekezéssel rukkolt elő, a rendes játékidőben ennek köszönhetően nem jutottak dűlőre a felek. Az 1-1-es mérkőzésállás az 5 perces hosszabbítás végére sem változott, így az idegek harca, a szétlövés következett. Sajnos az ellenfél higgadtabb tudott maradni, és végül 3-2 arányban legyőzte a magyar csapatot.

A vereség ellenére szépen ragyog az eszüstérem, legyünk büszkék a lányokra. A siker és a tornán szerzett értékes tapasztalatok minden bizonnyal hozzájárulnak a Ludovika Arénában edző és a bajnoki mérkőzéseket játszó csapat bajnoki sikeréhez, hiszen a cél az első osztályba történő feljutás. Ehhez minden hazai meccsen együtt szurkolhatunk nekik.


Címkék: KRSE-Ludovika futsal