NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Magasrangú indonéz delegáció az NKE-n

Az indonéz Nemzeti Rugalmassági Intézet (National Resilience Institute of Republic of Indonesia) továbbképzésének csoportja látogatott el augusztus elején a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre.

A tradicionálisan jó indonéz-magyar kétoldalú kapcsolatok jegyében megszervezett találkozón az indonéz fegyveres erők és rendvédelmi szervek magas rangú tisztjei, valamint köztisztviselők is részt vettek. A delegációt Prof. Dr. Jana Tjahjana Anggadiredja vezette. Az NKE részéről a vendégeket Dr. habil Jobbágy Zoltán, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar (HHK) tudományos és nemzetközi dékánhelyettese, valamint Dr. Rada Péter, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar (NETK) tudományos és nemzetközi dékánhelyettese fogadta. Jobbágy Zoltán részletesen is bemutatta a HHK történetét és működését. Külön kiemelte a katonai vezetői továbbképzéseket, és a Ludovika Zászlóalj tevékenységét is, amelyek jó példaként szolgálhatnak a délkelet-ázsiai országnak. Az előadását követően kialakult beszélgetésben a többi között az NKE nemzetközi kapcsolatrendszeréről és a különböző ösztöndíj lehetőségekről is szó volt. Rada Péter előadásában bemutatta a NETK történetét és működését. A dékánhelyettes hangsúlyozta, hogy bár fiatal karról van szó, néhány tanszéke már több mint 20 éves múltra tekint vissza az NKE egyik jogelődjénél, így a szakmai tapasztalat és tudás a NETK-n is magas színvonalú.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a délkelet-ázsiai ország felsőoktatási intézményei között már korábban is gyümölcsöző együttműködések alakultak ki, és több hivatalos látogatás mellett együttműködési megállapodást is kötött az NKE az indonéz Universitas Ahmad Dahlan egyetemmel.

 

Szöveg: Ondrék József

Fotó: Szilágyi Dénes