NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Fotókon a Ludovika Campus

Négy kategóriában, mintegy 700 pályamű született a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja fotópályázatán, amelyen a résztvevőknek a Ludovika Campus épületeit, az Orczy-kertet és az egyetemi életet kellett bemutatni. A legjobb pályázatokat ünnepélyes keretek között díjazta a zsűri, az NKE új oktatási épületében rendezett eseményen.

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megújuló Ludovika Campusát idén márciusban vehették birtokba az egyetemi polgárok. A városfejlesztés részeként újjászületett és 10 hektárral nagyobb lett Belső-Pest legnagyobb közparkja, a korábban nagyon rossz állapotban lévő Orczy-park is. Egy olyan, a lakosság által díjmentesen használható közpark jött létre, ahol a többi között sportpályák, játszótér, valamint egy pihenésre is szolgáló nagy zöldterület várja a lakosokat. A fotópályázatra négy kategóriában lehetett nevezni: épületfotókat, sorozatokat, valamint a hely szellemét és az egyetemi életet megörökítő alkotásokat lehetett beküldeni. . A bíráló bizottság tagjai között volt a többi között Fürjes Balázs, Budapestért és a fővárosi agglomerációért felelős államtitkár, Prof. Dr. Patyi András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora és Skardelli György építész is.

A fotópályázat eredményhirdetésén Prof. Dr. Padányi József vezérőrnagy köszöntötte a jelenlevőket. Az NKE tudományos rektorhelyettese elmondta, hogy a pályaművek sajátos látásmódban ábrázolják a campus nemrég átadott épületeit. Szerinte minden pályázó nyertes, és az általuk készített fotókat reményei szerint az egyetemi kiadványokban is használhatják majd. „Az egyetemi polgárok pedig büszkék az új épületekre, használják és élnek ezekben”- fogalmazott Padányi József. 

Balogh László, a bíráló bizottság tagja elmondta, hogy minden fotó értékes, ami a pályázatra érkezett és emiatt nehezen is hozta meg a döntést a zsűri. Gratulálunk mindenkinek”- tette hozzá.

Az első helyezettek 250.000, a második helyezettek 150.000, míg a harmadik helyezettek 100.000 forint díjban részesültek. A díjat nyert pályamunkák megtekinthetők a pályázat honlapján (www.ludovikafotopalyazat.hu), valamint szeptember végéig az NKE Oktatási Épület Aulájában.

 

Szöveg: Szöőr Ádám

Fotó: Szilágyi Dénes