NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Megjelent a 2018/2019. tanévi Új Nemzeti Kiválóság Program pályázati kiírása

Újra lehet pályázni az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjaira (ÚNKP). Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott kiválósági ösztöndíj program célja, hogy támogassa a hazai kutatói és alkotóművészi utánpótlást, a tudományos és művészeti pályán való elindulást, majd pályán tartást, valamint a nemzetközi szinten is kiváló tapasztalt kutatók és alkotók kutatómunkáját. A program 2018. évben meghirdetésre kerülő ösztöndíjpályázatai, a felsőoktatásban részt vevő hallgatói, kutatói kiválóságot támogatják olyan – alapképzésben, a mesterképzésben vagy a doktori képzésben részt vevő – hallgatók, doktorjelöltek, valamint fiatal oktatók, kutatók támogatásával, akik a felsőoktatási intézményben eredményes kutatási és alkotói tevékenységet folytatnak. A program a kutatói és alkotói kiválóságot minden tudomány- és művészeti területet figyelembe véve kívánja elősegíteni a tudományos kutatásokat és az innovációt.

A 2017/2018. tanévben a program keretében 63 kutatási pályázat került ki nyertesen az NKE-n, amelyeknek a kivitelezése jelenleg is folyik egészen 2018. június 30-ig.

Az EMMI az idei évben az ÚNKP keretében az alábbi kategóriákban biztosít lehetőséget a pályázásra:

“Tehetséggel fel!” Felsőoktatást Megkezdő Kutatói Ösztöndíj:

- a kiváló teljesítményt nyújtó (országos versenyeken helyezést elérő) leendő nappali alapképzésre jelentkező, valamint bármilyen munkarendű osztatlan mesterképzésre jelentkező hallgatók számára.

Felsőoktatási Alapképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj:

- nappali munkarendű alapképzésen részt vevő és arra jelentkező hallgatók számára.

Felsőoktatási Mesterképzés Hallgatói Kutatói Ösztöndíj:

- bármilyen munkarendű mester (/osztatlan) képzésen részt vevő leendő és felsőbb éves hallgatók számára.

Felsőoktatási Doktori Hallgatói, Doktorjelölti Kutatói Ösztöndíj:

- bármilyen munkarendű leendő és felsőbb éves doktori hallgatók, valamint leendő és már doktorjelölti jogviszonnyal rendelkezők számára.

Bolyai+ Felsőoktatási Fiatal Oktatói, Kutatói Ösztöndíj:

- a 2018. szeptember 1 - 2019. június 30. között Bolyai János Kutatási Ösztöndíj keretében ösztöndíjas jogviszonyban álló oktatók számára.

A kategóriák pályázati kiírásai, valamint az általános tudnivalók megtalálhatóak weboldalunkon, valamint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által közzétett hivatalos oldalon egyaránt.

A felmerülő kérdéseket az unkp@uni-nke.hu e-mail címre várjuk.


Címkék: ÚNKP pályázat