NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

Fogadás a nemzetközi hallgatóknak

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem népszerűsége nemzetközi szinten is töretlen: évről évre egyre többen érkeznek a világ minden tájáról az NKE-re.

A nemzetközi „Welcome Day” elnevezésű informális félévindító eseményt február 15-én tartották az Egyetem Ludovika Campusán annak az 53 hallgatónak, aki a tavaszi félévre érkezett az intézménybe. Idén Lengyelországból, Csehországból, Romániából, Bulgáriából, Kínából, Franciaországból, Olaszországból, Görögországból, Szlovákiából, az Egyesült Királyságból, Egyiptomból és Azerbajdzsánból érkeztek külföldi cserediákok az NKE-re. A korábbiakhoz képest 5 fővel nőtt a mobilitásukat nálunk töltő nemzetközi diákok száma, és 2 új ország is csatlakozott a küldő országok közé.

A Zrínyi teremben tartott ünnepségen elsőként Dr. habil. Nyikos Györgyi üdvözölte a hallgatókat. Az NKE nemzetközi rektorhelyettese bemutatta az egyetem karait, intézeteit, és élményekben gazdag félévet kívánt a fiataloknak Budapesten. A rektorhelyettes köszöntőjét Dr. Peres Zsuzsanna, az Államtudományi és Közigazgatási Kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese követte, aki beszédében ismertette az egyre növekvő kar munkáját, és bemutatta a kínált kurzusok széles palettáját.

Dr. Jobbágy Zoltán, a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese hasznos és pozitív élményekkel teli félévet kívánt a hallgatóknak. Az egyetem Rendészettudományi Karát Dr. Szabó Andrea, a Vám- és Pénzügyőri Tanszék vezetője képviselte, aki beszédében egyben meg is invitálta a hallgatókat a kar új, minden igényt kielégítően felszerelt speciális épületébe. A budapesti karok közül végül, de nem utolsó sorban Dr. Rada Péter, a Nemzetközi és Európai Tanulmányok Kar tudományos és nemzetközi dékánhelyettese zárta az üdvözlések sorát és egyben felhívta a külföldi diákok figyelmét arra a számos tudományos és szabadidős tevékenységre, ami rájuk vár az NKE-n töltött félévük során.

A karok bemutatkozását követően Nemcsényi Angelika a Hallgatói Önkormányzat nemzetközi ügyekért felelős koordinátora köszöntötte az újonnan érkezőket. A HÖK tevékenységének ismertetése után biztosította a hallgatókat, hogy ha bármilyen problémájuk adódik a félév során, erre a szervezeti egységre is számíthatnak.

A szokásoknak megfelelően a hallgatók tiszteletére tartott állófogadással folytatódott a rendezvény, ahol a frissítők mellett az Erasmus Hallgatói Hálózat által szervezett ismerkedő játékokkal már a közösség összekovácsolása is megkezdődött.

 

Szöveg: NKI

Fotó: Szilágyi Dénes