NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM
LUDOVIKA

A tisztjelölti eskü kötelez

Február 16-án a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Katasztrófavédelmi Intézetének első évfolyamos hallgatói ünnepélyes tisztjelölti esküt tettek a Katasztrófavédelmi Oktatási központban rendezett végzős tűzoltó tiszthelyettesi eskütételi ünnepség keretében.

Az ünnepségen a Belügyminisztériumot Kontrát Károly parlamenti államtitkár képviselte. A rendezvényen jelen volt Dr. habil. Kovács Gábor r. dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem oktatási rektorhelyettese, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ vezetői, Dr. habil. Vass Gyula, a Katasztrófavédelmi Intézet igazgatója, valamint a megyei katasztrófavédelmi igazgatók.

A Himnusz hangjait követően a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ végzős hallgatói és az egyetem tisztjelöltjei fogadalmat tettek.

Kontrát Károly miniszterhelyettes ünnepi köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a biztonság ma a legfontosabb közösségi érdek, a most végzetteknek is kiemelkedő szerepük lesz ennek garantálásában. Emlékeztetett arra, hogy a kormány mindent megtesz a rendvédelmi állomány munkájának megbecsüléséért, ennek egyik eszköze a rendvédelmi életpályamodell. Az új előmeneteli- és illetményrendszernek köszönhetően a rendvédelem hivatásos dolgozóinak bére az idén már átlagosan negyvenöt százalékkal magasabb, mint 2015-ben volt. Az államtitkár végezetül azt kívánta a frissen esküt tetteknek, hogy sikerüljön kivívniuk a társadalom megbecsülését és munkájuk során folyamatosan fejlődjenek.

Az ünnepségen Kontrát Károly miniszterhelyettes és dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató elismeréseket is átadott. A rendezvény a Szózattal ért véget. Az azt követő fogadáson Bittmann Tibor tű. dandártábornok, a BM OKF humánszolgálat-vezetője mondott pohárköszöntőt. A tábornok szólt a hivatásos szervezet humán-erőforrásainak helyzetéről, valamint a javuló munkakörülményekről.

Az esküt tett hallgatók az elmúlt tanévben valamennyien teljesítették a tisztjelölti vizsga mozzanatait. Be tudtak illeszkedni a Rendvédelmi Tagozat állományába, az Egyetem közösségébe. Elsajátították a szolgálati érintkezés szabályait, megismerték a szervezeti kultúrát, elsajátították az etikai normákat. A mai napon a hűség megfogadása mellett életük kockáztatásával is vállalták, hogy eleget tesznek a szolgálati feladataiknak.

 

Szöveg: Ambrusz József

Fotó: Jóri András/BM OKF és Novák József tű ftzls/BM KOK


Címkék: KVI eskütétel